Methodes en Muziekstijlen

In principe zijn de lessen die ik geef privélessen. Dat maakt het mogelijk om goed in te spelen op de aanleg, leeftijd en interesse van de leerling. Wat betreft de piano- en keyboardmethodes heb ik dan ook een uitgebreid assortiment. Ik gebruik onder andere methodes van Bastien, Alfred, Leonard, Thompson en Merkies-Aukema. Voor volwassenen zijn er diverse methodes met een wat hoger tempo.

Voor 6 á 8-jarigen heb ik zelf een methode geschreven. De reden daarvoor is, dat veel gangbare methodes uit het Engels zijn vertaald en daardoor weinig bekende liedjes bevatten. Mijn methode bevat veel Nederlandse kinderliedjes en liedjes die door mijzelf zijn geschreven. Aangezien het lezen van noten voor jonge kinderen nogal abstract is, bestaat de eerste helft van het boek uit stukjes die op een alternatieve manier zijn genoteerd. De speelvaardigheid en het inzicht die leerlingen op deze manier verkrijgen, zorgen ervoor dat de overgang naar het notenbeeld soepel verloopt. De methode is trouwens ook verkrijgbaar voor leerlingen die geen les van mij hebben. Deel 1 is voorradig, deel 2 is in het najaar beschikbaar. Hiervoor kunt u contact met mij opnemen.

Voor leerlingen die in een band spelen of zichzelf bij het zingen willen begeleiden, gebruik ik methodes als ‘begeleiden met akkoorden’ en ‘spelen met akkoorden’. Voor de (gevorderde) leerling die geïnteresseerd is in jazz is er onder andere de methode van Oscar Peterson.