Klassiek in en om Breda

Een keer in de vijf weken heb ik een ander soort optreden. Dan ben ik namelijk presentatrice van het programma ‘Klassiek in en om Breda’, dat op zondagochtend van tien tot elf wordt uitgezonden via BredaNu.

Lees meer »

Festivals en optredens

Wat voor mij begon als een goede voorbereiding op mijn eindexamen op het conservatorium, nuttig maar wel een beetje spannend, werd iets wat ik steeds leuker vond: zelf optreden als pianist. Vaak trad ik op als begeleider van een koor maar ik heb er ook flink wat achter de rug als solist of onderdeel van een duo of groter gezelschap.

Lees meer »

Cultuurnacht 2019

Nostalgia za Polską / Heimwee naar Polen. Een miniconcert  van ongeveer 30 minuten in de Nassauzaal van het Kasteel van Breda uitgevoerd door pianiste Esther Lindeboom met Vocaal Ensemble 8tet en Roel Noga. Werken van de naar Parijs uitgeweken componist Frédéric Chopin en Poolse componisten.Tevens wordt er door middel van projectiebeelden een historische vergelijking gemaakt tussen de tijd van Chopin (opstand van Warschau) en de 2e wereldoorlog (bevrijding van Breda).

Lees meer »